Prestiżowe Certyfikaty dla suplementów Calivita.

Naturalne suplementy diety Calivita International sprzedawane są w ponad 30 krajach – wszędzie są badane i otrzymują pozytywne krajowe certyfikaty jakości i pozytywne opinie. Poprzeczka powieszona jest jednak znacznie wyżej.

Firma zadbała o to aby jakość jej produktów była potwierdzona najwyższymi certyfikatami. Co ciekawe Calivita należy do elitarnego grona niewielu firm na całym świecie, które posiadają wszystkie te certyfikaty łącznie.


Certyfikat GMP dla suplementów Calivita

Najwyższa jakość suplementów [GMP]

Certyfikat GMP – Good Manufacturing Practice – czyli Dobra Praktyka Wytwarzania świadczy o najwyższej jakości procesów produkcji suplementów. Certyfikat ten obejmuje wszystkie procesy produkcyjne począwszy od zbierania naturalnych składników, poprzez produkcję suplementu, aż po metody pakowania i transportu gotowych produktów.

Aby otrzymać ten certyfikat firma musi spełnić najwyższe wymagania w każdym aspekcie działania naraz. Jeżeli chociaż jeden z procesów nie spełnia wymogów certyfikat ten zostaje cofnięty.

Jest on najwyższą gwarancją stale kontrolowanej najwyższej jakość i najnowszych technologii produkcji.


Certyfikat Dobrej Praktyki Rolniczej dla Calivita

100% naturalne i ekologiczne [GAP]

Good Agricultural Practice – czyli Dobra Praktyka Rolnicza to zbiór przepisów dotyczących wszystkich aspektów ekologicznej uprawy roślin, z których powstają naturalne suplementy diety.

Każdy suplement Calivita powstaje z naturalnych składników. Firma dba również o to aby żadne rośliny nie były modyfikowane genetycznie i by były uprawiane jedynie w sposób w pełni ekologiczny.

Ciekawą rzeczą jest fakt, że certyfikat GAP obejmuje również kwestie związane z pracownikami zatrudnionymi przy uprawie. GAP gwarantuje brak wyzysku pracowników, zgodność upraw z naturalnym środowiskiem i ekosystemem regionu w którym uprawiane są rośliny.

 


Suplementy Calivita posiadają atest FDA

Bezpieczne i skuteczne [FDA]

FDA – czyli Food and Drug Administration (Amerykańska Agencja do spraw Żywności i Leków) uchodzi za jeden z najbardziej rygorystycznych organów kontroli na świecie. Zgodnie z prawem suplementy diety nie wymagają certyfikatu FDA.

Niemniej jednak Calivita zadbała o to aby każdy suplement mógł pochwalić się tym certyfikatem. Certyfikat FDA jest gwarancją bezpieczeństwa zdrowotnego preparatów.

Więcej informacji o certyfikacji Food and Drug Administration zawiera oficjalna strona FDA (w języku angielskim).


 

100% Gwarancja Satysfakcji na suplementy Calivita.

Zamawiając produkty na stronie Cali.pl korzystasz z 30 dniowej 100% Gwarancji Satysfakcji. na wszystkie suplementy i kosmetyki Calivita.

Jeżeli stwierdzisz, że nie spełniają one Twoich oczekiwań – wystarczy, że zwrócisz zamówione produkty (lub puste opakowania) na adres:

Cali.pl
Pl. Dąbkowa 37
43-251 Pniówek

A my zwrócimy Ci pieniądze bez zadawania żadnych pytań.

Gwarancja obejmuje wyłącznie zamówienia złożone za pośrednictwem strony Cali.pl lub telefonicznie pod numerem: +48 513 743 627.

W sklepie Cali.pl obowiązuje Dobra Praktyka Sprzedaży, będąca gwarancją szybkich i udanych zakupów oraz pełnej opieki i obsługi posprzedażowej.


 

Ponad 24 000 zadowolonych klientów!

Dla każdej firmy dbającej o swoich Klientów – także dla Calivita -najważniejsze jest zdanie osób, które używają jej produktów.

Tylko w Polsce (a Calivita obecna jest w ponad 30 krajach) liczba zadowolonych Klientów przekracza 24000. To bardzo ostrożne kalkulacje, gdyż jest to tylko liczba osób, które są aktywnymi Członkami Klubu Calivita. Są to najczęściej osoby dokonujące regularnych zakupów, co jest najlepszym dowodem na ich zadowolenie z używanych produktów.

Suplementy diety Calivita cieszą się również bardzo dobrą opinią wśród specjalistów.

Świadczą o tym pozytywne opinie i wypowiedzi dietetyków, lekarzy i innych specjalistów z dziedziny zdrowia. Publikowane są w magazynie Nutrition & Health, a także często przytaczane przez firmę w miesięczniku dla Klubowiczów Calinews (wiele z nich możesz znaleźć pod artykułami o konkretnych produktach).


 

Sekrety „super-odżywiania”

Przeglądając ofertę Calivita znajdziesz bogactwo mniej lub bardziej egzotycznych roślin. Większość z nich zyskała miano „super-food’ów” – czyli źródeł ponad przeciętnych ilości składników odżywczych o ogromnym wpływie na nasze zdrowie.

Aby wyprodukować najwyższej jakości naturalne suplementy diety firma CaliVita International sięga w najdalsze zakamarki świata, dostarczając często bardzo egzotyczne super-rośliny.

Bardzo często rewelacyjne właściwości zdrowotne roślin są znane i wykorzystywane są od wieków. Jednak Calivita nie włączy ich do oferty, zanim ich wyjątkowe działanie lecznicze nie zostanie potwierdzone naukowo.

Doskonałymi przykładami są:

  • Polinesian Noni – zawierający owoc noni
  • Zenthonic – suplement z mangostanu
  • Nopalin – preparat na oczyszczanie organizmu

 

„Czarny koń” Calivita International

valerija sedlak vadoczChyba najważniejszą osobą w firmie jest prof. Dr n. Med.Valerii Sedlak-Vadócz. Od ponad 15 lat jest Przewodniczącą Zespołu Doradców Medycznych Calivita International.

Światowej sławy naukowiec. Posiada tytuły naukowe w dziedzinie medycyny, biochemii klinicznej i medycyny ortomolekularnej.

Od ponad 20 lat interesuje się również ziołolecznictwem, medycyną ortomolekularną, tradycyjną medycyną chińską oraz optymalnym sposobem odżywiania i suplementacją.

W tej sytuacji nie zdziwi Cię chyba informacja, że właśnie poznałeś osobę, która opracowała dla nas kilka najbardziej nowoczesnych suplementów diety.

To dzięki Pani Valerii możemy zajadać tak niesamowite suplementy diety jak:

  • Paraprotex – nowy wymiar oczyszczania organizmu
  • Cholestone – najlepsza kontrola poziomu cholesterolu
  • Smokerade – zestaw najsilniejszych antyoksydantów
  • Zenthonic – suplement zawierający Mangostan
  • Energy and Memory – codzienny zastrzyk zdrowej energii (zawiera guaranę)

Innowacyjne procesy produkcji suplementów.

Wyobraź sobie, że przygotowujesz sobie bardzo odżywcze posiłki, lub codziennie łykasz multiwitaminową tabletkę tylko po to aby dowiedzieć się, że ponad 90% cennych substancji w nich zawartych nie zostało przez Twój organizm przyswojonych…

Przyswajalność jest kluczem do sukcesu.

W przypadku zwykłego jedzenia większa część substancji odżywczych zostaje utracona już w trakcie gotowania, pieczenia itp. W przypadku tanich suplementów diety, pomimo dużej zawartości składników odżywczych ich przyswajalność jest bardzo mała.

Aby rozwiązać ten problem w suplementach Calivita zostały zastosowane nowoczesne procesy produkcji takie jak chelacja, liofilizacja, czy dehydratacja. Niewiarygodnie zwiększają one przyswajalność wszystkich substancji odżywczych – witamin, minerałów, czy pierwiastków śladowych.

Dzięki suplementom Calivita w prosty sposób uzupełnisz wszystkie braki substancji odżywczych, które codziennie zagrażają naszemu zdrowiu.


 

Liofilizacja – prawdziwie kosmiczna technologia

Liofilizacja stosowana w suplementach Calivita

Liofilizacja to kosztowna, ale i bardzo korzystna metoda konserwowania i zmniejszania objętości produktów nieodpornych na wysoką temperaturę. Należą do nich niewątpliwie wszystkie rośliny.

Roślina poddana procesowi liofilizacji oddaje wodę, ale zachowuje przy tym wszystkie właściwości odżywcze, skład chemiczny i budowę w nienaruszonym stanie i może być przechowywana bez konserwowania przez praktycznie dowolnie długi okres czasu.

Produkty liofilizowane dzięki porowatej strukturze i małej zawartości wody są odporne na zakażenia bakteryjne. Tak więc suplementy diety mogą być przechowywane niemal dowolnie długo zachowując przy tym swoje właściwości.

Dobrze zachowana i nie uszkodzona struktura komórki pozwala na bardzo szybkie ponowne przyjęcie wody (rehydratację).

Opis procesu liofilizacji:

  • Szybkie mrożenie w temperaturze poniżej – 40 °C
  • Wytworzenie próżni (ok. 1 Pa) zapoczątkowującej proces sublimacji wody. Sublimacja –w próżni lód przechodzi bezpośrednio w parę z pominięciem stanu ciekłego
  • Dostarczanie kontrolowanego ciepła podtrzymującego proces sublimacji, aż do momentu usunięcia pożądanej ilości wody. W przypadku liofilizacji roślin w celu ich zakonserwowania usuwa się zwykle niemal 100% wody.

 

Naturalne suplementy diety Calivita produkowane z zastosowaniem procesu liofilizacji to między innymi:

  • Polinesian Noni – zawierający cały owoc noni
  • Pure Yucca – oczyszczanie jelit
  • AC Zymes – dostarcza dobrą florę bakteryjną
  • Zenthonic – zawiera owoc mangostanu
  • Immunaid – wspomaga odporność organizmu
  • Lutein – dla zdrowia oczu
  • Rhodiolin – na nerwy i stres
  • Super Coenzyme Q10 – super dawka Koenzymu Q10

 

Dehydratacja

Dehydratacja stosowana w produkcji suplementów Calivita

Proces ten polega na próżniowym odessaniu wody z surowców roślinnych schłodzonych do temperatury +4 stopni Celsjusza. Cały proces trwa kilka sekund, a jego efekty są podobne do efektów uzyskiwanych podczas liofilizacji.

Produkty suszone z wykorzystaniem procesu dehydratacji.

  • Digestive enzymes – enzymy wspomagające trawienie
  • Meal Time – wspiera układ pokarmowy
  • Nopalin, – na oczyszczanie organizmu
  • Spirulina Max – czysta alga spirulina
  • Green Care – suplement zawierający lucernę siewną

Procesy liofilizacji i dehydratacji pozwalają na znaczne zmniejszenie objętości roślin użytych do produkcji suplementu diety. Dzięki temu nawet w niewielkiej kapsułce można zmieścić całkiem spore ilości. Zwróć uwagę na fakt, że woda stanowi 75-85% masy roślin.


 

Minerały w formie chelatu

Suplementy Calivita zawierają minerały w formie chelatu

W suplementach CaliVita International wszystkie minerały występują w schelatowanej formie.

Chelatacja jest procesem zwiększającym bioprzyswajalność minerałów. Większość potrzebnych minerałów znajduje się w wystarczającej ilości w codziennym pożywieniu. Kłopot jednak w tym, że ich bioprzyswajalność nie jest większa niż 3-5% (tzn. jedynie 3-5% zostaje wykorzystane przez organizm).

Aby zrozumieć jak działa chelator, wystarczy w zasadzie poznać znaczenie tego słowa. Pochodzi ono od greckiego słowa „chele” czyli szczypce kraba. Tymi szczypcami w tym wypadku są bardzo łatwo przyswajalne słabe kwasy organiczne.

Mają one tą zaletę, że swobodnie się wchłaniają i przemieszczają w naszym organizmie. Jeśli do takiego kwasu przyłączyć jon minerału (co najmniej dwuwartościowy), będzie się przemieszczał razem z chelatorem.

Połączenie minerału z chelatorem ponad 10-krotnie zwiększa przyswajanie ich przez organizm, tak więc już niewielka ilość minerałów wystarczy by zaspokoić zapotrzebowanie.

Dzięki chelatorom suplement diety jest bardzo bezpieczny.

W przypadku takich pierwiastków jak np. selen, chrom wanad albo cynk jest to niezwykle ważne. W odpowiednich ilościach są niezbędne do funkcjonowania organizmu, za to ich nadmiar może być toksyczny.

Minerały związane z chelatorem są obojętne dla organizmu. Chelator uwalnia minerał dopiero wtedy, gdy ten jest potrzebny. Jeśli nie ma zapotrzebowania, minerał wraz z chelatorem krąży w organizmie bez żadnych konsekwencji i razem z nieaktywnym chelatorem może być usunięty z organizmu jeśli wystąpi potencjalnie szkodliwy nadmiar.

Te same słabe kwasy organiczne (czyli chelatory), po oddaniu jonu minerału, na takiej samej zasadzie łączą się z substancjami toksycznymi np. metalami ciężkimi (ołów, rtęć, kadm, antymon, arsen). Łapiąc je w swoje szczypce powodują ich zobojętnienie. Toksyczne dla organizmu metale ciężkie są razem z chelatorem usuwane z moczem albo kałem.

Tak więc, suplement diety zawierający minerały w schelatowanej formie dostarcza jednocześnie służby porządkowe, które oczyszczają organizm, zaraz potem, jak z sukcesem spełnią swoją podstawową funkcję.

Istnieją trzy rodzaje chelatorów:

  • Słabo wiążące – wiążą pierwiastki, ale są zbyt słabe, by usunąć toksyny
  • Mocno wiążące – usuwają poza organizm wszystko co zwiążą, co w efekcie może doprowadzić do niedoborów cennych składników
  • Wzorcowe – wiążą się z pierwiastkami z optymalną siłą

Najpopularniejszym naturalnym wzorcowym chelatorem jest hemoglobina.

Do wzorcowych chelatorów zliczamy także chlorofil, kwas askorbinowy ( witamina C) , L-karnitynę i aminokwasy w postaci loktopeptydów. I takich właśnie chelatorów używamy stosując produkty Calivita International

Suplementy zawierające minerały to:

  • Iron Plus, – suplement zawierający żelazo
  • Chelated Zinc – cynk w formie chelatu
  • Chromium Max – chrom, wspomagający odchudzanie
  • Strong bones – wapń i magnez
  • Full Spectrum – zestaw witamin i minerałów
  • Immunaid – wspomaga odporność organizmu
  • Power Mins – pełen zestaw minerałów

Chelaty wykorzystywane są również w preparatach oczyszczających z toksyn, cholesterolu, tłuszczy, trójglicerydów, kwasu moczowego, antyoksydantów. Są to np. Omega 3 , Polinesian Noni, Liquid Chlorophyll, Spirulina Max , Purre Yucca, Garlic Caps, Nopalin, Vitamin E, Liver Aid,Super Co Q10


 

Formuła TR – czyli Time Release

Formuła TR

Masa tabletkowa w produktach wymagających stopniowego wchłaniania (np. C-500, Paraprotex, seria Vital) składa się z warstw wzmocnionych naturalnymi substancjami towarzyszącymi.

Związanie substancji czynnej ze specjalnym „materiałem prowadzącym”, który rozkłada się powoli w jelitach pod wpływem enzymów trawiennych powoduje, że w tym samym tempie uwalniają się substancje czynne.

Dzięki TR suplement uwalnia do krwiobiegu przez okres 10-18 godzin równomiernie odpowiednie porcje składników.

  • zapewnia stały dostęp do składników odżywczych
  • zmniejsza do minimum niebezpieczeństwo powstania hiperwitaminozy
  • zwiększa skuteczność wykorzystania substancji zawartych w suplementach diety.

 

Specjalne osłonki kapsułek odporne na kwas żołądkowy.

Naturalne suplementy diety zawierające składniki wrażliwe na kwas żołądkowy pakowane są w specjalne kapsułki rozpuszczające się dopiero w jelitach pod wpływem enzymów trawiennych. Dzięki takiemu rozwiązaniu 100% substancji odżywczych jest wykorzystanych przez organizm.


 

Naturalna konserwacja

Aby suplement diety był w 100 % naturalny i ekologicznie czysty, do konserwacji używa się wyłącznie naturalnych konserwantów, czyli korzystnych dla zdrowia ludzkiego roślin zawierających substancje konserwujące.

Do konserwacji produktów roślinnych używa się bogaty w potas ekstrakt z żurawin, pomidorów, papryki, czarnych jagód, borówek, malin, jarzębiny. Wszystkie one zawierają naturalne konserwanty.

Aby zapobiec jełczeniu oleju rybiego zamkniętego np. w kapsułce doskonałego produktu Omega 3 zastosowano zestaw naturalnych tokoferoli (czyli naturalna witamina E).

Dla polepszenia smaku lub aromatu stosuje się niewielkie, ale silnie skoncentrowane dawki ekstraktów z soku z malin, borówek, owoców cytrusowych. Stosuje się również cukier owocowy pozyskany z ekstraktu korzenia cykorii albo z malin, czyli fruktozę. Chociaż są one całkowicie naturalne i w 100% zdrowe, stanowią jednak nie więcej niż 2-3% całości produktu.